مواد لازم :
برای 5 تا 6 نفر
روغن: یک پیمانه
پیاز یک عدد: درشت خرد شده
سیر: 4 پر، کوبیده
ادویهی خورشی: یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
گوشت: 500 گرم، خرد شده
لیمو عمانی: 4 عدد
گشنیز ساطوری: یک کیلوگرم
گرد لیمو عمانی: یک قاشق سوپخوری
سیب زمینی: 3 عدد، خرد شده
نمک یک و نیم قاشق: چایخوری
محلول زعفران: یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
* مقداری از روغن را در قابلمه بریزید و روی
حرارت قرار دهید.
* سپس پیاز را به آن اضافه کرده، اجازه دهید
تا طلایی رنگ شود.
* سیر، ادویهها و گوشت را اضافه کنید و 2 تا 3
دقیقهی دیگر هم بزنید تا گوشت خرمایی
رنگ شود.
* 3 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.
* لیمو عمانیها را سوراخ کرده و در یک پیمانه
آب خیس کنید و پس از آن که گوشت
کمی پخت به خورش بیفزایید.
* گشنیز را هم در مقداری روغن خوب
سرخ کنید و در اواخر طبخ، گرد لیمو عمانی
و گشنیز را به همراه سیب زمینی به خورش
بیفزایید و به مدت 45 دقیقهی دیگر خورش را
بپزید تا قوام آمده و به روغن بیفتد.
* در آخر نمک و محلول زعفران را اضافه و
خورش را بعد از یکی دو جوش از حرارت بردارید.
نکته:
1- این دستور 100 گرم کربوهیدرات،
120 گرم پروتئین، 260 گرم چربی و
3220 کیلوکالری انرژی دارد.
2- در این خورش منظور از آلو،
سیب زمینی است. چون مردم جنوب تا یکی
دو نسل پیش سیب زمینی را که از هندوستان
آمده بود مانند هندیها (آلو زمینی) مینامیدند.
3- این غذا متعلق به جنوب ایران میباشد.